loader image

Het ontstaan van Theelers

Het ontstaan van Theelers!

Theelers is een samenwerking van 4 ambitieuze telers, die allemaal specialiseren in hun eigen gewassen. De samenkomst van onze 4 bedrijven en daarmee Theelers, is echter niet zomaar gebeurd. De oprichting van het samenwerkingsverband staat voor ons symbool voor gezamenlijk grenzen verleggen. Onze samenwerking heeft simpelweg meer mogelijk gemaakt – voor ons en onze gewassen.

Diepe roots

De eerste keer dat we ambieerden om samen iets weg te zetten was al in 2016. We hebben elkaar ontmoet via het BioBased programma van Greenport West-Holland, een programma om telers die hun plantenstoffen willen gebruiken te verbinden. Dat heeft gewerkt! Dit begon als een kennisuitwisseling, waaruit later de vraag volgde: “kunnen wij niet samen iets opzetten?”

Uiteindelijk zijn we dus met 4 bedrijven samengekomen. Gova (laurier), Corn. Bak B.V. (bromelia), De Kruidenaer (basilicum) en Westlandpeppers (curryplant). In plaats van het kijken naar de inhoudsstoffen en de werking van onze individuele gewassen, zijn wij gaan kijken naar onze ingrediënten als een geheel.

Onder de loep!

Goed – de ingrediënten waren al duidelijk. Nu begon de onderzoeksfase voor ons – we hebben in 2 jaar onder andere samengewerkt met Wageningen UR en Avans Hogeschool. De uitdaging was duidelijk; uitzoeken wat de planten voor effect hadden (op bijvoorbeeld je suikerspiegel), maar ook hoe we het ingrediënten pakket het lekkerst naar voren konden laten komen. Even later bleek wat ons eerste product zou zijn: kruidenthee!

Een kruidenthee was de perfecte manier om al onze uitgesproken ingrediënten op een gebalanceerde manier te presenteren. We hebben hiervoor samengewerkt met een theesommelier die ons heeft geholpen met het zoeken van de best smakende balans tussen de vier hoofdingrediënten. Ook hebben we, voor deze kruidenmelange, citroenverbena toegevoegd. Een fris kruid wat deze melange helemaal bij elkaar heeft gebracht.

De kaart leggen

Na al het preliminaire uitzoeken van de afgelopen jaren, zijn wij enorm trots op onze samenwerking en de daaruit voortgekomen kruidenthee. De samenwerking van ons als 4 ondernemers en het gezamenlijk meer bereiken is onze grootste drijfveer.

Het is voor ons wel duidelijk dat dit slechts een begin is, omdat er zo veel mogelijk is met onze ingrediënten. Verwacht van Theelers niet alleen meer (kruiden)theesoorten, maar ook andere producten die je blik op deze Nederlandse gewassen zeker zullen veranderen.

In wat voor product zou jij onze ingrediënten het liefst terugzien? Laat het ons weten in de reacties op onze Facebook of Instagram!