loader image

ingrediënten

Nederlandse kwaliteit met grens­verleggende smaken

een goed begin

is het halve werk

Daarom werken wij alleen met de beste ingrediënten. Alles wat in Theelers’ producten zit, wordt met zorg geteeld, geoogst en in de juiste hoeveelheden gemengd. Met ruim 270 jaar gecombineerde ervaring tussen de bedrijven, is Theelers een samenwerking die zich richt op het toppunt van kwaliteit bij al haar ingrediënten en producten.

Al onze gewassen worden geteeld in Nederland. Bij Theelers richten we ons op het ontdekken van nieuwe en innovatieve manieren om onze gewassen te gebruiken. We richten ons op de gezonde essentie en werking van de plantenstoffen, maar ook op het herbedenken en innoveren van alledaagse producten, voor een natuurlijke, Nederlandse variant die misschien zelfs beter in de smaak valt! Eén ding is zeker – kiezen voor Theelers zorgt altijd voor een prettige verrassing.

Curryplant

De curryplant, origineel afkomstig uit India, kent vooral toepassingen in eten (denk aan curry!). De kruidige, diepe smaken van deze langzaamgroeiende plant zijn daar enorm populair. Echter heeft één van de telers, namelijk Pieter van Westlandpeppers, dit ingrediënt toe weten te passen voor de producten van Theelers.

Sommige van de curryplanten van Pieter zijn al 3 jaar oud, maar ze kunnen voor het gebruik bij Theelers’ producten ook al eerder geoogst worden. De curryplant is een enorm traag groeiend gewas, zoals Pieter je in deze video vertelt.

Bromelia

Bij Corn. Bak B.V. wordt er continu gekeken naar de veredeling en vermeerdering van bromelia’s. Ze ontwikkelen nieuwe soorten die zich onderscheiden door vrolijke kleuren en vormen, of andere veelzijdige toepassingen. Eén van die toepassingen is in de context van Theelers, waar het gecombineerd wordt met laurier, curryblad en basilicum.

De bromelia komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Kenmerkend voor deze unieke plantensoort zijn de enorme bladeren, welke tot wel 3 meter lang kunnen worden met behoorlijk scherpe stekels. Met wat lijkt op enorme, natuurlijk gekartelde messen, is het makkelijk om te zien dat men dit oorspronkelijk gebruikte als heg.

Echter is de bromelia veel meer dan een natuurlijke schutting. De plant heeft van nature gezondheidsbevorderende eigenschappen die, met name in Mexico, al sterk benut worden. Ook dat extra voordeel voor je gezondheid zit dus in de producten van Theelers. Tim, van Corn. Bak B.V., vertelt je meer over de bromelia.

Laurier

Gova is dé expert in het kweken van de Laurus nobilis – sterker nog, ze kweken niets anders. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat dit een ééndimensionale plant is, want niets is minder waar.

Al eeuwenlang symbool voor overwinning, is de Laurus nobilis ook een plant die geen alternatieven kent. Met een Aziatische oorsprong is deze plant terecht gekomen in Nispen, vlakbij de Belgische grens bij handelskwekerij Gova. Hier wordt de laurierplant nu gegroeid als keukenplant, als sierplant, of zelfs als alternatief voor de kerstboom.

Van de laurierplant kent iedereen de smaak en geur goed. De bladeren hebben die bekende vorm en wanneer je ze kneust of een beetje scheurt, komt het echte karakter van de plant naar buiten. Maar de Laurus nobilis wordt ook al eeuwen gebruikt voor haar reinigende werking en positieve invloeden op de spijsvertering, omdat men al snel doorhad dat deze plant simpelweg goed voor je is. Verwacht in de producten van Theelers, zoals onze Kruidenmelange, het kenmerkende van laurier terug te zien
in een moderne context van Nederlandse tisane.

Basilicum

De De Kruidenaer is een heuse alleskunner als het gaat om verse kruiden, maar misschien is geen daarvan zo kenmerkend en geliefd in Nederlandse cuisine als basilicum. Dit warme kruid heeft prachtige, bolle bladeren die voor iedereen bekend zijn. De scherpe, maar aangename geur geeft ook een verwarmend element aan de basilicumplant.

Basilicum komt oorspronkelijk uit streken in Afrika en Zuid-Azië, maar wordt al heel lang gebruikt in populaire Europese cuisine. Net zoals bij pesto, past basilicum ook perfect bij onze andere drie hoofdingrediënten.

benieuwd naar de

balans en samen­hang

van onze ingrediënten?

Neem een kijkje bij onze theeblends en ervaar het zelf.

blijf

Op de hoogte!

Benieuwd naar nieuws, ontwikkelingen en nieuwe kruidenmelanges van Theelers? Volg ons en blijf op de hoogte.